Iphone rosak ic

Rating: 4.20 / Views: 675
2019-08-18 06:57

Apabila ic power dalam hp menjadi rusak maka akibatnya hp tidak dapat bekerja dengan baik dan bahkan dapat menyebabkan hp mati total sehingga anda pun tidak dapat lagi menggunakannya. Itulah beberapa informasi yang dapat anda ketahui dari beberapa penyebab kerusakan Ic Power pada hp yang dapat anda cegah sejak awal.Find some iPhone 4 parts in the large inventory on eBay and get your old clunker buzzing with texts and messages again. Avoid the cost and hassle of getting a new phone, iphone rosak ic

Dan dia masukkan batery baru ke hp saya, still tak boleh on. Lepas tu, dia tanya, dah pakai hp ni berapa lama. Saya pun cakap 1 tahun 6 bulan. Then, dia senyum sambil gelenggeleng kepala. . Dalam hati saya ni, eh dah kenapa ni kau senyumsenyum? . . Tell me why, sir. hihi. . Dia terus cakap, ni mainboard yang rosak ni.

iphone rosak ic

Aug 06, 2011  Jangan buang iphone tu! Dulu iphone aku rosak, jatuh dari atas meja ke lantai terus tak boleh on. Lama jugaklah aku simpan kat rumah buat perhiasan coz dah 2 kedai repair iphone kat Mines dan Lowyat aku pergi semua kata tak boleh buat siap simpan iphone aku sampai 2 3 bulan, lastlast dikata tak boleh betul sebab depa kata 2) Bateri rosak (RM180RM300) 3) IC Circuit ProblemRosak (RM500) 4) Hardware rosak (RM1, 000, RM800 untuk Iphone 4) Fuhh, boleh tahan juga harga untuk baiki kerosakan Smartphones ni kan? Dahla barang spare part Iphone agak sukar diperolehi dan tak semua kedai yang buat perkhidmatanservis baiki kerosakan smartphone ini.iphone rosak ic iPhone 4. Fourth generation iPhone. Repair is straightforward, but the front glass and LCD must be replaced as a unit. GSM 8, 16, or 32 GB capacity

Free Iphone rosak ic

We have original replacement screens so that your iPhone is as good as new. If you notice your LCD appear grey lines or dead pixel, it is a sign your LCD has a problem. On some occasions after water intrusion there will be backlight loss issues as well. iphone rosak ic Jul 19, 2015 In this video we have changed touch ic of iPhone 6 plus. if touch doesn't work completely you first change l. c. d, if it remains same then change ic showed in the video. the ic might damage due to water or set mighty be physically damaged. Aug 25, 2015 In this video we have replaced iPHONE 6 touch ic, if touch doesn't work after replacing LCD then you have to replace touch ic or touch driver. I hope you like this video, for more videos subscribe our channel. Thanks for watching our videos. Nov 24, 2016 ReUpdated& re location the iphone 6 lcd light ic 100 Solution. Quote: Originally Posted by rudradeb. here You can find the Way I think Here you can check this link for iphone 6 plus display ic reparatur light ways Iphone 6 plus display ic reparatur light ways FreeiPhoneunlock. com